Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD373 INITIO. Форе, Прокофиев, Виенявски

Йоанна Каменарска, цигулка / Ирина Георгиева, пиано
Описание
GABRIEL FAURÉ
Sonata No. 1 in A major for Violin & Piano Op. 13
[1] Allegro molto 9’25’’
[2] Andante 7’08’’
[3] Allegro vivo 4’00’’
[4] Allegro quasi presto 5’43’’
SERGEI PROKOFIEV
Sonata No. 1 in F minor for Violin & Piano Op. 80
[5] Andante assai 7’35’’
[6] Allegro brusco 6’55’’
[7] Andante 8’26’’
[8] Allegrissimo - Andante assai, come prima 7’49’’
HENRYK WIENIAWSKI
[9] Fantaisie brillante on Themes from Gounod's "Faust" Op. 20 18’54’’
DDD: 76’00’’
Албумът INITIO представя дуото Йоанна Каменарска & Ирина Георгиева – две изпълнителки с успешна кариера в чужбина.
Йоанна Каменарска последователно е концертмайстор на симфоничния оркестър на Севернонемското радио и Хамбургския филхармоничен оркестър. Възпитаничка на легендарния Руджиеро Ричи, тя е високо оценена на международните конкурси и фестивали, в които участва. Партнира си с музиканти от световна класа: Симоне Янг, Алоиз Брандхофер, Радован Влаткович. Като солист се изявява с различни оркестри под диригентството на: Денис Ръсел-Дейвис, Пол Гудуйн, Найден Тодоров, Мартин Пантелеев, Симон Хюует, Гарет Кийст. Своя опит цигуларката предава в майсторски класове в Тояма, Япония и Нойберг, Австрия.
По подобен начин се развива кариерата и на Ирина Георгиева. Многобройни са наградите й от престижни конкурси, а концертната й дейност в Швейцария, Италия, Франция, Англия, Мароко, Южна Америка, на Балканите, в Близкия Изток и др. й печели нови почитатели и признанието на музикалната критика. Завършила блестящо Базелската музикална академия в класа на Рудолф Бухбиндер, И. Георгиева е определяна като музикант с „…висока култура на звука, в съчетание с изумителна техника и великолепно стилистично усещане, с магнетично изпълнителско въздействие и силна личност…“.
Летният фестивал в Залцбург през 2013 г. е причина двете изявени солистки да обединят таланта и професионализма си, за да запишат дебютната си програма, определена от тях като „…контрастна, вдъхновена от темата за вечната драма на човешкото съществувание…“.
Продажна цена 11,99 лв

Категории