Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD345 Ясен Воденичаров. Композиции

Описание
Участват: Оркестърът на френските флейтисти, Сюзан Фенчър - сопран саксофон, Жоан Морен - цигулка, Давид Вейо – кларинет, Андре Ристич - пиано, СелинаЖоли – клавесин, Силвен Малезьо – сопран саксофон, Розалина Касабова – мецосопран, Симфоничният оркестър на БНР
Диригенти: Ив Прен, Григор Паликаров

[1] Музика Маджи 15'26''
[2] Песен правеща дъжд 11'28''
[3] Четири етюда 8'57''
- Танц на щуреца
- Арабеска
- Метаморфоза
- Лабиринт
[4] Реплики 5'13''
[5] Шест песни за мъртвите листа 14'25''
(по стихове на Димчо Дебелянов и Пейо Яворов)
DDD 55'32''
През 1999 г. „Гега Ню” издаде програма с произведения на млади български композитори (GD 253). В нея бяха включени и Две багатели за пиано, кларинет и ударни инструменти на Ясен Воденичаров. Още тогава той показа афинитета си към оригинално подбрани състави.
Пиесите в новия авторски диск на композитора са записани с различни изпълнители и комбинации: сопран саксофон, цигулка, кларинет и пиано, оркестър от флейтисти или мецосопран със щрайх, арфа, пиано (челеста) и ударни инструменти. Соловите творби са поверени на клавесин и сопран саксофон. Подборът на инструментите придава особен звуков колорит, който подчертава замисъла на твореца. Изпълнителите на записаните пиеси са изтъкнати музиканти от Франция, САЩ, Канада и България.
Ясен Воденичаров е роден в Бургас през 1964 г. Възпитаник е на Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София и на Висшата национална музикална консерватория в Париж. Негови учители са проф. Димитър Тъпков и Пол Мефано. През 1997 г. завършва специалността „Музика и музикознание на ХХ в.” в IRCAM, а през 2008 г. година е удостоен с титлата Доктор на музиката. Живее в Париж, но негови произведения се изпълняват в повечето европейски държави, както и в САЩ, Канада, Япония и Южна Америка.Носител е на престижни отличия, между които е първата награда на десетия международен конкурс за съвременна музика в Токио. Лауреат е на ежегодния конкурс „Бомарше” за камерната си опера „Говорящото дърво”, представена в Студио-театъра към „Комеди Франсез” през 2001 г. в Париж. През 2005 г. получава първа награда на журито и публиката във Вюрцбург (Германия) на конкурса „Бруно Мадерна”.
Продажна цена 11,99 лв

Категории