Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD310 Музика за две пиана и ударни. Квартет "Воланд"

Описание
Състав на квартет "Воланд"
Иво Върбанов – пиано, Михал Древновски – пиано
Христо Йоцов – ударни, Радосвет Кукудов-Ети - ударни

БЕЛА БАРТОК
Соната за две пиана и ударни (1937)
[1] Assai lento – Allegro molto 16’00’’
[2] Lento, ma non troppo – Un poco più andante – Tempo I 7’35’’
[3] Allegro ma non troppo 7’27’’
АРИ БЕН-ШАБЕТАЙ
[4] Хора (1997) 8’57’’
ГЕОРГИ АРНАУДОВ
[5] Вариации по тема от Рахманинов (2001) 8’48’’
Allegretto – Andante – Allegretto
АЛЕКСАНДЪР АРУТЮНЯН
[6] Festive (1962) 5’13’’
Allegro
ХРИСТО ЙОЦОВ
[7] Музикален момент (2004) 6’44’’
ЙЕЖИ БАУЕР
Дивертименто (1965)
[8] First movement 1’49’’
[9] Second movement 2’31’’
[10] Third movement 1’47’’
DDD 66’58’’
Квартет „Воланд” представя изключително интересна програма. Произведенията обхващат период от последните 70 години, показващ някои тенденции в развитието на музиката от ХХ и ХХІ в. Особено интересно е съчетанието на две пиана с тембровото богатство на различните ударни инструменти. Самите изпълнители са изявени солисти, но в тези записи са постигнали удивителен ансамбъл.
Иво Върбанов е роден в България, но е получил образованието си в Италия и Великобритания при прочути клавирни педагози. Свири в престижни зали като Wigmore Hall, South Bank Centre, S. John’s Smith в Лондон, Карнеги хол в Ню Йорк и зала “България” в София. Гега Ню е издала два негови диска: с творби за пиано от Мусоргски (GD 117) и с творби за виолончело и пиано от Пицети, заедно с финландската челистка Сеели Тойвио (GD 275).
Михал Древновски започва да пиано учи при Ева Поблоцка във Варшава, а по-късно при баща си – прочутия полски пианист Марек Древновски. Развива интензивна концертна дейност като солист и камерен музикант в много европейски страни. Участвал е в големи музикални фестивали и концерти. Има определени предпочитания към музиката на ХІХ и ХХ век, което ясно проличава в изпълненията му в тази програма.
Христо Йоцов завършва Държавната музикална академия в София при прочутия български педагог Добри Палиев. През 1985 г. основава „Акустична версия” с Антони Дончев. Оттогава печели престижни международни награди на европейски джаз фестивали. Изнася концерти по цял свят с „Акустична версия” и с отделни музиканти като Томи Смит, Анди Скофилд, Милчо Левиев, Алексиа, Райнер Винтершлаген, Йълдъз Ибрахимова, Адам Пиерончик... Има издадени над 20 компактидска, но това е първият му диск със записи на класическа съвременна музика.
Радосвет Кукудов-Ети също е възпитаник на Държавната музикална академия в София и на Добри Палиев. Лауреат е на национални конкурси за ударни инструменти и камерна музика. Със Симфоничния оркестър на БНР участва в неговите турнета в Германия, Испания, Италия, Франция, Швейцария, Гърция и Турция. Като камерен инструменталист е участвал в записи на творби от съвременни български композитори.

Записите са реализирани в зала „България” – София , м. февруари 2004 г.
Тонрежисьор: Мирослав Данев
Тонооператор: Павел Болярски (студио „Акустична версия”)
Продажна цена 11,99 лв

Категории