Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD361 Есенни листа в София

Описание
Марио Станчев, пиано
Христо Йоцов, барабани
Димитър Карамфилов, контрабас

Mario Stantchev
[1] Kassap Do 4'55''
Mario Stantchev
[2] Pop Passacaglia 7'05''
Weyne Shorter
[3] Footprints 5'25''
Pat Metheny/Lyle Mays
[4] James 5'37''
Mario Stantchev
[5] 6/4 = 9 7'08''
Mario Stantchev
[6] So Long Dear Joe Z 6'08''
Herbie Hancock
[7] Dolphin Dance 9'33''
Hristo Yotsov
[8] Blues 24 5'42''
Joseph Kosma/Jacques Prevert
[9] Autumn Leaves 3'46''
DDD: 55'23''
Една интересна формация представя музика на Марио Станчев, Христо Йоцов, Хърби Хенкок, Уейн Шортър и др., събрана в албума „Есенни листа в София”. Музикантите Марио Станчев, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов са част от европейския джаз елит. Всеки един от тях е с впечатляваща артистична кариера.
Марио Станчев я започва в България и продължава във Франция, където е професор в основания от него джаз департамент в Националната консерватория на Лион; свири със знаменити музиканти в Европа, Азия и Америка; отличен е с награди от фестивали и за заслуги в областта на културата във Франция.
Христо Йоцов е професор в Музикалната академия в София, един от най-известните български джаз изпълнители с многобройни участия в различни формации у нас и по света, носител на престижни награди от европейски джаз фестивали.
Димитър Карамфилов е най-младият от тях, но вече утвърден музикант, който се включва в различни български състави; участва и в международни проекти.
През 2013 г., след концерти в БНР и джаз фестивала във Варна, идеята за този проект идва съвсем естествено. Реализират я по-късно при следващото идване в София на Марио Станчев. Според Христо Йоцов се е получил „добър запис, много откровен и автентичен, без поправки и страх от грешки. Истински и спонтанен – каквато е джазовата музика!”
Продажна цена 11,99 лв

Категории