Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD192 Светлин Русев, цигулка

Концертмайсторите
Описание
Георги Черкин, пиано
Младежки оркестър на Classic FM радио

Felix MENDELSSOHN – BARTHOLDY
Concerto for violin and piano in D minor
[1] Àllegro 18'30''
[2] Adagio 9'15''
[3] Allegro molto 8'26''
BONUS
Antonio VIVALDI - The Four Seasons
Spring, Concerto in E major
[4] Allegro 3'29''
[5] Largo e pianissimo sempre 2'41''
[6] Danza pastorale: Allegro 3'52''
Winter, Concerto in F minor
[7] Allegro non molto 3'20''
[8] Largo 1'52''
[9] Allegro 3'22''
Total: 54'47''
Музикална къща "Гега Ню" и Classic FM радио започват съвместна поредица "Концертмайсторите". Идеята е да бъдат представени български изпълнители - концертмайстори на водещи европейски оркестри. Записите са от концертите, организирани от Classic FM радио през сезон 2002 - 2003 г. Солист на първия концерт беше цигуларят Светлин Русев - млад и много перспективен музикант. Възпитаник на Музикалното училище в Русе, той продължава образованието във Франция при прочутите педагози Жерар Пуле, Деви Ерлих и Жан-Жак Кантороу. Заедно с това посещава майсторските класове на Минчо Минчев, Ифра Нийман, Режис Паские и Павел Верников. Носител е на редица награди от престижни международни конкурси в Европа, САЩ, Австралия и Япония. Свирил е с големи европейски, американски и японски състави, както и с всички български оркестри. В момента е концертмайстор на Овернския камерен оркестър (Клермон-Феран, Франция). Поканен е и за гостуващ концертмайстор в Лондонската филхармония.
В концерта участва и друг млад и много талантлив музикант - пианистът Георги Черкин. Завършил в България, той специализира в академия "Санта Чечилия" - Рим и "Mozarteum" - Залцбург. Лауреат е на международни европейски конкурси. С голям успех се е представял пред публиката на Рим, Хамбург, Залцбург, Окинава, както и на редица български градове: Варна, Бургас, Шумен, Русе, Пловдив и София.
Във всички концерти на Classic FM радио основен състав е Младежкият оркестър на радиото. Оркестрантите са избрани след прецизно прослушване от двама световноизвестни музиканти - цигуларя Минчо Минчев и британския виолончелист Роберт Коен. Концертмайстор е Людмил Ненчев. Първият сезон (2002-2003) доказа не само необходимостта от такъв оркестър, но и го утвърди като достоен партньор на гостуващите изявени солисти.

Записите са от концерт в зала "България" - София, 5 ноември 2002 г.
Продажна цена 11,99 лв

Категории