Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD355 Шуберт & Менделсон Бартолди

Симфоничен оркестър на БНР / Владимир Гяуров, диригент
Описание
FRANZ SCHUBERT
Symphony No. 4 C minor D 417 “Tragic”
[1] Adagio molto - Allegro vivace 10’12’’
[2] Andante 10’18’’
[3] Menuetto - Allegro vivace 3’56’’
[4] Allegro 10’46’’
FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY
Symphony No. 4 A major Op. 90 “Italian”
[5] Allegro vivace 10’18’’
[6] Andante con moto 6’02’’
[7] Con moto moderato 6’05’’
[8] Saltarello: Presto 5’40’’
DDD 63’22’’
Диригентът Владимир Гяуров представя двама много популярни композитори. И двете симфонии – Трагичната на Шуберт и Италианската на Менделсон – са изпълнявани и записвани от големи диригенти и състави. Това е сериозно изпитание за всеки диригент, но Владимир Гяуров неведнъж е доказвал способността си да се справя с предизвикателствата.
Израстнал в семейство на музиканти (майка му е пианистка, а баща му е световноизвестният бас Николай Гяуров), диригентът завършва първо пиано в консерваторията „Джузепе Верди” в Милано, а след това - дирижиране и композиция в Музикалната академия във Виена. В едно интервю, на въпрос за учителите му в дирижирането, Гяуров казва: „...Във Виенската академия, където учих дирижиране, получих необходимото образование като диригент. Но срещите ми с големите диригенти, включително с тези, с които е работил баща ми - това е истинската голяма школа. Затова обикновено казвам, че съм ученик на много диригенти от различни поколения. Това, което можеш да научиш от един Абадо, Караян, Бърнстейн в живия контакт, са неща, които никоя школа не може да ти даде.”
Диригентският му дебют е в Италия през 1980 г. Гост-диригент е в оперни театри и оркестри във Франция, Италия, Германия, Австрия, Испания, Норвегия, Швейцария, Япония, Тайван, Русия, Дания, Чехия, Унгария и др. В България около десет години е главен диригент на Пловдивската филхармония. От 2003 г. открива три последователни сезона на Националната опера и балет в София като гост-диригент на „Дон Карлос”, „Макбет” и „Отело”.
Владимир Гяуров реализира записи в Българското национално радио, в Българската национална телевизия и за звукозаписни фирми („Гега Ню” издаде компактдиск с клавирните концерти на Лист, Скрябин и Прокофиев в изпълнение на Павлина Доковска и под негово диригентство – GD 318).
Продажна цена 11,99 лв

Категории