Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD220 40г. Детски хор на БНР

Диригент: Христо Недялков
Описание
Солисти: Милена Огнянова, Стилияна Колева, Мариана Илкова, Милена Пеева, Станислава Въжарова, Анна Вътева, Петя Петрова, Благовеста Мекки
Съпровождат: Ива Въгленова - пиано, Детелина Иванова - пиано, Милена Павлова - пиано, Теодора Димитрова - орган, Оркестър за забавна музика на Българското национално радио

[1] Христо Недялков - Зимна песничка 2'15''
[2] Цезар Франк - Панис Ангеликус 4'00''
[3] Николай Кауфман - Две хумористични нар. песни 4'10''
[4] Иван Дубинский - Отче наш 2'10''
[5] Милко Коларов - Защо чука капчука 3'15''
[6] Вельо Тормис - Песенен мост 3'40''
[7] Адолф Адам - Коледна песен 3'50''
[8] Александър Танев – Пицикати 3'20''
[9] Франц Шуберт – Серенада 5'20''
[10] Георги Костов - Чудното хоро 2'10''
[11] Александър Текелиев - Автомобилно рали 3'25''
[12] П. И. Чайковски – Славейче 3'55''
[13] Александър Текелиев - Темпо ди валс 4'10''
[14] Негърски спиричуъл - Искам да отида в рая 2'10''
[15] В. А. Моцарт - Регина цели 6'30''
[16] Николай Кауфман - Мелодии от Шопско 4'15''
DDD 59'48''
Юбилейният компактдиск на световноизвестния Детски хор при Българското национално радио е събрал 16 от най-хубавите изпълнения на състава, чийто репертоар е огромен и удивително разнообразен. В продължение на 40 години за него са създадени стотици песни от български композитори, също и от някои чуждестранни творци. През изминалите десетилетия Детският радиохор се превърна в неотменна част от българската култура, в привлекателен център за музикално възпитание на децата - от една страна малките певци завинаги остават привързани към музиката, от друга - техните слушатели имат възможност да влязат в света на изкуството, поведени от тези непосредствени и искрени посланици. Така от година в година в състава навлизат нови и нови малки певци, които се обучават, насочват, приобщават и възпитават в дух на колективност, на взаимопомощ и толерантност.
Качествата на Детския радиохор са изтъквани винаги и навсякъде, където съставът е гастролирал. Само в Япония има вече над 14 турнета и около 350 самостоятелни концерта в 150 града! Цифрите внушават не само респект,те са израз и на интереса и оценката на изкуството на Детския радиохор и на неговия създател и ръководител Христо Недялков - една изключителна личност в българския музикален живот.
Настоящият компактдиск дава представа за многообразните възможности и високите художествени постижения на хора. Тук съжителстват бисери от българската и световната хорова съкровищница. Наред със "Серенада" на Шуберт и "Славейче" на Чайковски, могат да се чуят виртуозните песни на Георги Костов, Александър Текелиев, хумористичните на Николай Кауфман или поетичната импресия "Зимна песничка" на Христо Недялков. Солистите също са деца-хористи. Произведенията са подредени с вкус и желание да се представят многостранно изпълнителските достижения на хора, а също и да се създаде празнично настроение у слушателя.
Продажна цена 11,99 лв

Категории