Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD324 Творби от Франц Шуберт

Димитър Хаджипетков, цигулка / Юан Шенг, пиано
Описание
[1] Rondo brillant in B minor, D 895 15’42’’
[2] Fantasy in C, D 934 26’52’’
Sonata in A minor, D 385
[3] Allegro moderato 7’11’’
[4] Andante 7’52’’
[5] Menuetto 2’28’’
[6] Allegro 4’57’’
DDD 65’05’’
Димитър Хаджипетков и Юан Шенг представят програма само от творби на Шуберт. Две от тях са композирани по поръчка за виртуозния цигулар Йозеф Славик (Рондото и Фантазията).
Изпълнителите са възпитаници на американски университети. Димитър Хаджипетков учи цигулка в България в Музикалната академия в София при проф. Петър Христосков. Получава пълна стипендия за Университета в Ню Йорк и продължава обучението си в класа на проф. Марк Стайнбърг. В момента Хаджипетков ръководи катедрата по струнни инструменти в Montclair Kimberley Academy, а от 1999 г. е член на Държавния оперен оркестър в Ню Джърси, New Jersey Performing Arts Center. Работи и във факултета по цигулка към Университета в Ню Йорк.
Пианистът Юан Шенг е роден в Китай. Учи в Централната консерватория при професорите Кифанг Ли, Хуили Ли и Гуангрен Жоу. Продължава в Манхатънското музикално училище в Ню Йорк под ръководството на Соломон Миковски, където получава диплома за бакалавърска и магистърска степен по музика. В момента преподава във факултета по пиано в Централната консерватория по музика в Пекин, Китай.
И двамата музиканти са свирили с известни оркестри. Лауреати са на престижни международни конкурси.
Продажна цена 11,99 лв

Категории