Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD346 Романтична музика за виолончело и пиано

Диляна Момчилова, виолончело / Лора Чекоратова, пиано
Описание
NICCOLO PAGANINI
[1] Variations on one string on a theme by Rossini 7’02’’
PANCHO VLADIGEROV
[2] Song 5’29’’
FRANZ SCHUBERT
Sonata “Arpeggione”
[3] Allegro moderato 11’57’’
[4] Adagio 3’22’’
[5] Allegretto 8’48’’
JOHANNES BRAHMS
Sonata in F Major, Op. 99
[6] Allegro vivace 8’46’’
[7] Adagio affettuoso 6’10’’
[8] Allegro passionate 7’14’’
[9] Allegro molto 4’41’’
DAVID POPPER
[10] Hungarian rhapsody, Op.68 7’12’’
DDD: 69’44’’
Диляна Момчилова и Лора Чекоратова представят много интересна програма. Те са подбрали популярни виртуозни произведения, като някои от тях са композирани първоначално за цигулка и китара (пиано) – Вариациите на Паганини, за цигулка и пиано – „Песен” на Владигеров (всъщност това е втората част на „Българска сюита” за оркестър, по-късно аранжирана за цигулка и пиано) или за шеструнния лъков инструмент арпеджионе – Сонатата на Шуберт. Останалите две произведения са в оригинал за виолончело и пиано, като Брамс в изписването на заглавието специално поставя пианото преди виолончелото, подчертавайки по този начин равностойната роля на инструмента.
Диляна Момчилова и Лора Чекоратова са родени в София. И двете завършват Националното музикално училище „Любомир Пипков” – София. В България учат при изтъкнати педагози, а по-късно продължават обучението си в Джулиърд Скул – САЩ.
Диляна получава степените магистър и доктор по музика. Нейни преподаватели по виолончело в САЩ са професорите Зара Нелсова и Харви Шапиро. Участва в майсторските класове на професорите Янош Щаркер, Юлиус Бергер, Ангелика Май и концертмайсторите на Нюйоркската филхармония Картър Брей и Лорън Мънроу.
Лора защитава бакалавърска, магистърска и докторска степен по музика като студентка на Сиймур Липкин и така става първият български музикант, защитил докторска степен в Джулиърд Скул.
И двете изпълнителки са отличавани с награди от престижни международни конкурси. Свирят в прочути зали в САЩ и Европа като солисти самостоятелно, в камерни формации и със симфонични оркестри.
Продажна цена 11,99 лв

Категории