Музикална компания

GegaNew

Вашата количка : 0 продукт
Общо : 0,00 лв
Количката е празна.
Продукт обнови
плащане

GD344 Концертни творби за оркестър. Георги Минчев

Описание
Участват: Димитър Пенков – виола
Симфоничен оркестър на Българското национално радио
Диригенти: Васил Стефанов, Пламен Джуров, Росен Миланов

[1] Контрасти – Музика за оркестър 20'51’’
[2] Монодия и Кончерто гросо 28'23’’
за виола, чембало, ударни и струнни
[3] Концертна музика за оркестър 23'00’’
DDD: 72’14’’
Георги Минчев (р. 1939 г.) е сред най-изявените български композитори. Ученик на проф. Марин Големинов, той специализира при Родион Шчедрин, Арам Хачатурян и Оливие Месиен. Негови произведения са награждавани в Европа и САЩ и са изпълнявани в България, Франция, Германия, Италия, Швейцария, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Куба, Колумбия, Австралия, Гърция, Белгия, Австрия, Сан Марино, САЩ, Холандия, Испания, Япония, Великобритания и Финландия. Голяма част от композициите му са издавани от водещи звукозаписни компании. „Гега Ню” също е включила в своя каталог негов авторски диск (GD 204). В това ново издание отново представяме композитора с неговия ярък оркестров почерк.
Музиката за оркестър „Контрасти” е композирана по покана на Маестро Томас Колб за Хайделбергската филхармония. Премиерата е през 2002 г. в Хайделберг (Германия). За произведението си композиторът казва: „...поставих си за цел да създам творба едновременно виртуозна и бравурна, но и подчертано емоционална и поетична. С различни и непрекъснато сменящи се динамика, темпо и характер – агресивен на места и спокоен в други моменти, с мощни кулминации, последвани от застинала беззвучност...”
„Монодия и Кончерто гросо” също е написана по молба на известен музикант – виолистът Димитър Пенков, който от години живее и работи в Хановер. Премиерата е в София през 2007 г.
„Концертна музика за оркестър” е творба с най-дълъг живот. Написана е през 1976 г. за Симфоничния оркестър на Чешкото радио в Прага. Там през същата година е и премиерата.
И трите произведения са изпълнявани многократно в Европа и винаги предизвикват интереса на критиката и публиката.
Продажна цена 11,99 лв

Категории